IJmuiden & Amsterdam

De haven van IJmuiden zal de laatste stop zijn voordat er koers wordt gezet naar Amsterdam voor de prijsuitreiking.

IJmuiden, de enige plaats in het traject waar geen feestje georganiseerd wordt, hier kan iedereen eventjes op adem komen na een week lang bikkelen op zee (en op het land). Wanneer de tijdsplanning daarvoor de ruimte geeft zal er op de kade een borrel georganiseerd worden en zorgt de organisatie voor een haringkar. De schepen meren in IJmuiden af aan de Felison/Cruise-terminal.

De volgende ochtend varen alle schepen in 2 shifts door de sluizen van IJmuiden. Daarna is het nog circa 3 uur varen over het Noordzeekanaal naar het IJ te Amsterdam. Op het IJ zal een showfinish worden georganiseerd en worden alle schepen onthaald door aanweige blusboten. De schepen zullen afmeren aan de Sumatrakade thv het Azartplein. Wanneer iedereen zijn tas heeft gepakt kan het eindfeest beginnen!

Webcam IJmuiden

Webcam Amsterdam