Ipswich

Ipswich is een mooie haven met fraaie vakwerkhuisjes waar in de avonduren genoeg bars en restaurants aan de waterfront te vinden zijn.

De Rees is onvoorspelbaar, het is nooit zeker of we de Engelse kust weten te bereiken. Wanneer de oversteek mogelijk is vaart de vloot naar Ipswich. We bereiken de Engelse kust bij de havenplaats Felixstone.

Vanaf hier is het nog circa 2,5 uur varen over de prachtige Orwell-river naar Ipswich. De haven van Ipswich en de Orwell waren vroeger een van de belangrijkste gebieden voor het distribueren van industriële goederen. Ipswich ligt iets in het binnenland, en door de rivier de Orwell is verbonden met de Noordzee. Daardoor hebben destijds veel fabrieken zich daar gevestigd. Tegenwoordig zijn de fabrieken grotendeels gesloten.

Na de Orwell-river, welke ongeveer 10 zeemijl lang is, arriveert de vloot in het centrum van Ipswich. Het aandoen van Ipswich vergt enig rekenwerk: in principe kan alleen over de rivier gevaren worden met hoogwater, echter niet TE hoogwater in verband met het passeren van de Orwell-bridge welke een doorvaarthoogte kent van 38 meter.

Na het passeren van een sluis zullen de boten afmeren in de vernieuwde haven van Ipswich. De haven van Ipswich is grotendeels opgeknapt en er zijn nieuwe restaurants en winkels geopend, wat voor een gezellige sfeer zorgt aan de kade.

Webcam Ipswich Marina