Jacob Meindert niet bij #ROTCYP 2012

Zeegaande schoener Jacob Meindert, een regelmatige winnaar van Tall Ship races en trouwe deelnemer aan de ROTCYP zal niet deelnemen aan de REES 2012. Dit weekend braken beide masten af van dit als diepe sleper gebouwde schip.

Afgelopen zondag net voor 19:30 werden de vrijwilligers van de KNRM gealarmeerd voor een vaartuig met tuigageproblemen. Het bleek te gaan om het 38 meter lange Jacob Meindert. Door de harde wind waren beide masten van het schip gebroken en overboord geslagen. Gelukkig raakte niemand gewond.

Voor team Ministerie EL&I hebben we in plaats van de Jacob Meindert twee nieuwe schepen gevraagd aan de start van de REES te verschijnen. Het zijn de enige twee klassieke zeilschepen die op deze korte termijn beschikbaar waren. De Johanna Lucretia komt last minute over uit Southhampton (vier dagen varen!) en de Anna Margretha komt uit Nederland naar Rotterdam.

Wij wensen Andy Manser van de Jacob Meindert veel sterkte bij het herstel van zijn prachtige schip en hopen de Jacob Meindert volgend jaar weer te verwelkomen.

bron: scannernet.nl