foto171

Safety First!

Tijdens de Race ligt er een grote focus op veiligheid. Het dragen van een reddingsvest is tijdens het varen dan ook verplicht en dient aan een aantal veiligheidseisen te voldoen. De minimale eis die wij aan een reddingsvest stellen is:

• NEN gekeurd
• 275N (Newton)
• voorzien van een SOLAS goedgekeurd lampje
• men dient tijdens het dragen van het reddingsvest de benodigde werkzaamheden te kunnen verrichten

Om ervoor te zorgen dat alle teams eenvoudig en voor een zachte prijs over de juiste reddingsvesten kunnen beschikken, is Steemar (www.Steemar.com) hiervoor net als vorig jaar preferred supplier. Steemar verhuurt de reddingsvesten, inclusief SOLAS lampje, voor € 25,- incl. BTW. Het is ook mogelijk om de reddingsvesten te kopen voor een prijs van € 65,- en € 8,50 voor het SOLAS lampje (beide prijzen incl. BTW). Zowel het vest als het lampje zijn nieuw.

Als een gehuurd vest niet in goede staat wordt geretourneerd, dan wordt een bedrag van € 40,- incl. BTW nagefactureerd. Hetzelfde geldt voor het lampje (in dat geval € 8,50 incl. BTW).

De vesten kunnen tot 1 augustus via secretaris@rotcyp.nl worden besteld. Graag ontvangen wij daarom uiterlijk 1 augustus de onderstaande gegevens:
• Of jullie de vesten willen huren of kopen
• Het aantal reddingsvesten
• Het factuuradres dat Steemar voor de facturering kan gebruiken

Begin september ontvangen jullie de factuur van Steemar, welke uiterlijk halverwege september dient te zijn voldaan. Let op: Steemar verstrekt de vesten vanzelfsprekend alleen wanneer de factuur is voldaan.

De vesten ontvangen jullie aan het begin van de race. Op zondag 18 oktober worden ze bij aankomst in Amsterdam weer ingenomen. We zullen jullie tijdens het evenement verder informeren van hoe de inname in zijn werk gaat.

Benieuwd naar overige tips and tricks om de Race zo veilig mogelijk te laten verlopen? bekijk dan nu ons safety filmpje!