18446601_1537693482908040_4658476068126967668_n2

Organisatie 2017

Ahoy! Met veel genoegen stel ik de organisatie van de 12de editie van Race of the Classics voor Young Professionals aan jullie voor. Wij -12 koppig en ook Young en erg Professional- zijn een bonte mix van landrotten, zeebonken, feestbeesten, brokkenmakers en champagne sailors. Ons doel is om de ruim 500 deelnemers een onvergetelijke ervaring bezorgen. Om jullie zo goed mogelijk te faciliteren hebben wij onszelf onderverdeeld in subcommissies. Hieronder kun je meer over ons leren! Wij kijken uit naar 10 oktober, als het startschot klinkt en de wind in onze zeilen valt.

Met nautische groet,
Maurits van der Ven, Voorzitter

Bestuur

Het kernteam van de Organizing Committee van de Race of the Classics 2017 bestaat uit de voorzitter, secretaris, penningmeester en commissaris PR. Maurits van der Ven is de voorzitter; hij zorgt ervoor dat de OC de wind in de zeilen houdt en op koers blijft. Onder zijn bezielende leiding wordt gewerkt aan een fantastische nieuwe editie van de ROTCYP. Als voorzitter onderhoudt Maurits tevens contact met de Stichting Race of the Classics. Onze secretaris is Jolien de Louw; zij noteert nauwkeurig de gang en stand van zaken tijdens de vergaderingen van de OC. Ook zorgt Jolien voor de communicatie met alle teamcaptains en deinst zij niet terug voor strakke overzichten, lijsten en excelsheets. Gabi Wals is als penningmeester verantwoordelijk voor de financiële afwikkeling van deze editie van de ROTCYP. Gabi bewaakt de inkomsten en uitgaven en draagt zorgt voor de algehele financiën van de ROTCYP2017. Zonder Gabi kan niemand bij de bankrekening. Tot slot zorgt Pim van Mierlo als PR-man voor exposure van de ROTCYP. Deelnemers en andere geïnteresseerden worden via verschillende kanalen op de hoogte gehouden van updates, het laatste nieuws en mooie beelden, in aanloop naar en tijdens de Rees.

Wedstrijdleiding

Bij een echte zeilwedstrijd hoort natuurlijk een echte wedstrijdleiding. Halen we Engeland? Wat is het verschil tussen bakboord en stuurboord? Waar komt de wind vandaan? En wanneer ben jij voor het laatst overstag gegaan? Allemaal vragen die – als je dat zelf niet weet – de wedstrijdleiding (WL) kan beantwoorden. Maar ook als het op veiligheid- of vaarregels aankomt ben je bij de wedstrijdleiding aan het juiste adres.

We beginnen met Philip Bonke, de voorzitter van Wedstrijdleiding. Een enthousiaste zeiler die op jonge leeftijd leerde zeilen. Inmiddels volgroeid tot een waardig zeezeiler, kan daarom ook als een ware zeeman eindeloos verhalen vertellen. Fokko van der Schans, de naam begint al erg nautisch en zijn persoonlijkheid vult dat alleen maar aan. Kent de regels op het water en die van de marifoon ook! Je zal zijn stem – en typetjes – ongetwijfeld gaan herkennen. Joost van Imhoff, deed vorig jaar ervaring op bij de kade en leerde niet alleen feestjes bouwen hij leerde ook dat de wedstrijdleiding crème de la crème is. Hij is de loopbrug tussen wal en schip. En tot slot Nicolas Mignot. Heeft nota bene in Engeland gewoond en wil niks liever dan er weer naartoe zeilen. Dat heeft hij al eens gedaan en kent dus de route.
Over en uit.

Kade

Het moment dat de schepen de kade raken, nemen wij het stokje weer over van de Wedstrijdleiding. Wij organiseren niet alleen al uw feesten en partijen, maar zijn ook verantwoordelijk voor eten & drinken, logistiek en vergunningen. Spontaan zou er nog wel eens een kadeborrel uit de mouw geschud kunnen worden. Ook activiteiten vóór de Race als de KNRM-dag en pre-feest komen uit onze koker.

Noortje Kallen,  de voorzitter van kade, heeft al 36 telefoons in haar leven versleten. Maar mocht ze opnemen, dan doet ze dat zingend. Podiumbeest. Michelle Kol praat sneller dan dat ze vaart, maar niet sneller dan dat ze Ali B rapt. Enthousiasteling. Ghislaine Botden is vanzelfsprekend gek op bootjes varen, maar wat je nog niet wist over haar is dat ze het hardst om haar eigen grappen lacht. Aanstekelijk. De gelukkige die dit drietal dames aanvult, is Wouter Boot die urenlang landkaarten kan bestuderen. Door zijn lengte houdt hij zijn hoofd boven water en overziet de hele vloot tijdens de feesten en partijen. Mazzelpik.