Race of the Classics for Young Professional 2017 Winnaar Philips – instagram screenshot

Team Philips wint 12e editie ROCTYP – 2017

De Young Professionals van Philips hebben voor het tweede jaar op rij de Race of the Classics voor Young Professionals 2017 gewonnen. Uniek is dat zij tegelijk de felbegeerde Exposure Award in de wacht sleepten. Door de dubbele winst op hun schip de Pedro Doncker, kunnen de Young Professionals van Philips rekenen op gegarandeerde deelname aan de volgende editie van de Race of the Classics!

EÉN TEAM, TWEE AWARDS

Team Philips zette tijdens de wedstrijdrakken gemiddeld de snelste tijd neer en liet daarmee het team van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, en team PWC achter zich. Teamcaptain Jan Schulte laat weten dat zijn team er eigenlijk al een beetje op rekende dat ze voor beide awards in aanmerking zouden komen. We hebben heel veel social media-aandacht gehad door onze acties tijdens de eerste dag en we hadden ervaren schippers aan boord. Maar we wisten niet zeker of de organisatie het zou aandurven, één team twee prijzen geven, aldus Jan.

HARDE WIND

De rees eindigde zondagmiddag met een zonnige tocht over het IJ, terwijl de officiële start van de race woensdag nog uitgesteld moest worden vanwege het slechte weer. De schepen vertrokken dit jaar daardoor pas op donderdag vanuit de Veerhaven in Rotterdam. Team Philips maakte zich de eerste dag al populair door op de kade in Rotterdam met airfryers, blenders en koffieautomaten voor de lunch te zorgen en samen met Heineken werd een borrel op de schepen verzorgd.

Donderdag ochtend om 7 uur vertrokken alle schepen over de Maas richting de Noordzee waar al snel duidelijk werd hoe ruw de zee nog was. Er werd een (kots) koers gezet naar Scheveningen waar later die avond het thema feest plaats vond “Rees alsof het je laatste dag is”.

Vrijdag kon iedereen nog wat bijtanken voordat we Noordzee nogmaals gingen trotseren, dit keer met eindbestemming IJmuiden. Na een ‘bumpy ride’ op de Noordzee op de donderdag, het vooruitzicht op de nacht invaren en een eventuele kater was dit erg welkom. Om 12.00 uur, voor de kust van Scheveningen werd het startschot voor deel 2 van de Race gegeven. De Pedro Doncker (Philips) voer alsof de duivel achter ze aan zat, de Lady of Avenel (Vumc) kwam al snel achterop maar heeft z’n power laten zien door de hele race uit te varen en de Fantastico (bol.com) liet z’n fantastische best guess skills zien met maar 40 seconden verschil met finish tijd! Rond 3 uur s’nachts lagen ook de laatste schepen in de haven in IJmuiden en werd het, op een feestje op de Gallant (Tata Steel) na, snel rustig in de haven.

Zaterdag was de keuze aan de deelnemers om weer uit te varen, en wat mooi om te zien dat alle schepen wederom de Noordzee trotseerden. Er werd initiatief getoond door de schepen met een zelf uitgezette race, en deze werd dan ook fanatiek, met het zonnetje in het gezicht gevaren. Wel moest er weer op tijd aangelegd worden in de haven van IJmuiden voor het Kade Oktoberfest, medemogelijk gemaakt door team Heineken. Met 2 Heineken barren, 6000 flesjes H41 en Desperados, Johnny & de Gangsters, temperatuur van 17 graden en een heerlijk zonnetje kon het niet anders dan een mooi feestje worden.. En zo geschiedde…

Na het kade feest en een snelle maaltijd op de boot stonden de bussen klaar om alle deelnemers naar het strand te brengen waar de Phoenix Funk Foundation al klaar stond om wat lekkere nummertjes te spelen!

Zondag 15 oktober, de laatste dag van de Rees 2017, s’ochtends vroeg stroomde de kade snel vol met meevaarders die geen betere dag konden treffen, de laatste zomerdag van het jaar op een klassiek zeilschip naar Amsterdam. Eenmaal in Amsterdam hebben we met alle deelnemers, schippers en een aantal meevaarders deze fantastische Rees bij Delirium afgesloten.