WebsiteROTCYP

Organisatie 2018

De organisatie van de 13e editie van de Race of the Classics voor Young Professionals is in handen van twaalf YP’s die zelf ook graag een stukje mogen zeilen. De een wat beter dan de ander, maar dat mag de pret niet drukken. Wij zorgen ervoor dat de schepen gevuld worden met enkel dreamteams, dat jullie voldoende te racen én te feesten hebben en dat de mooiste week van het jaar soepel verloopt. We kijken er nu al naar uit om op 9 oktober 2018 samen de trossen los te gooien!

 

Bestuur

Onze organisatie vaart wel onder de bezielende leiding van voorzitter Ghislaine Botden. Streng –  doch rechtvaardig – en altijd met een lach zorgt zij ervoor dat de organisatie gestroomlijnd is en blijft. Ook onderhoudt zij korte lijntjes met Stichting Race of the Classics. In het bestuur wordt zij bijgestaan door secretaris Quirijn Buziau die de contacten met alle teamcaptains warmhoudt. Daarnaast is hij van het papierwerk: notulen, planningen, overzichten en excelletjes zijn zijn specialiteit. Onze kas wordt beheerd door Michelle Kol. Zij bewaakt de begroting, inkomsten, uitgaven, bonnetjes en pinpas met haar leven. Martine Peeters is de hekkensluiter van het bestuur en zorgt als PR-dame voor exposure voor de Rees. Zij beheert onze communicatiekanalen en zorgt daarmee dat alle geïnteresseerden op de hoogte zijn van het wel en wee van de ROTCYP.

 

Wedstrijdleiding

De echte zeebonken, die wél kunnen zeilen en voor wie wind en water geen geheimen kennen, bevinden zich in de wedstrijdleiding (WL). Deze hoge heren stippelen de vaarroutes en rakken uit, bepalen welke bestemmingen we aandoen en waarborgen de veiligheid op het water. Hou deze mannen ook voor aanvang van de Rees te vriend, want zij kennen alle schepen op hun duimpje en leiden daarom de schepenverdeling.

Voor de functie van voorzitter WL waren we op zoek naar iemand met een toepasselijke naam. En daar was Wouter Boot, letterlijk en figuurlijk een hoge heer en daarmee uitermate geschikt om de wedstrijdleiding aan te sturen. Aan zijn zijde staat Jochem de Jong, die naast zijn kompas ook zijn gitaar mee aan boord neemt, zodat hij ons de weg kan wijzen én van een wijsje kan voorzien. Willem Steketee deelt zijn zeilkennis al jaren graag op de zeilschool, maar staat toch het liefst zelf aan het roer. Tot slot versterkt Gerben van Leeuwen de WL. Al jaren een professioneel zeiler, maar toen hij vorig jaar deelnam aan de ROTCYP kreeg hij pas echt te smaak te pakken.

 

Kade

Dat de beste stuurlui aan wal staan, blijkt maar weer als we naar de Kade kijken. Zij verzorgen niet alleen alle feesten en partijen – zowel voor als tijdens de Rees en ongeacht waar de schepen stranden – maar zorgen ook voor voldoende proviant, alle nodige vergunningen en contacten aan wal.

Gabi Wals was vorig jaar nog verantwoordelijk voor de penningen en stuurt dit jaar de Kade aan. Altijd in voor een feestje en ook nog eens een kei in budgetteren, kan het beter? Ze krijgt hulp van Nikita Hendriks, die vorig jaar tijdens een feestje vakkundig aan boord van de organisatie werd gehengeld. De feestvreugde wordt verhoogd door Charlotte van Geldrop. Na jarenlang veldonderzoek tijdens carnaval, weet zij de perfecte verkleedoutfits ongetwijfeld uit de rekken te vissen. Daarnaast heeft ze ons een ware Reeshit beloofd, dus klim maar gauw in de pen Charlotte! Dat we ‘the best for last’ hebben bewaard blijkt: Christof Westland heeft het maar goed bekeken als enige zeeman tussen het vrouwelijk kadeschoon!